Известие

Collapse
No announcement yet.

Климата ми не ще да духа на където и кажа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Климата ми не ще да духа на където и кажа

От днеска имам проблем с разпределителната клапа на климатика или поне така си мисля защото на където и да го направя да духа (в краката на право на предния прозорец) все духа на краката и на предния прозорец. Забелязах, че като дам на контакт и е на "Ауто" не започва като преди да духа ведната ами започва след около 20 секунди през които се чува бръмчене от мотора на разпределителната клапа. Сега въпроса ми е дали може да е се е откачило или се счупило? И как да стигна до там без да свалям цялото табло. Има ли начин от страната на пасажера да се стигне до въпросното моторче и дали може да се стигне и до механизма за задвижване на клапите.
    Alfa Romeo Stelvio 2.0T
    Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

И аз имам такъв проблем! Страх ме е да отида на майстор!

Comment

По принцип това е поЗнат дефект при по старите 156, идва от блока За управление, ама след като духа не го баЗикаи

Comment

Оправих си го ... оказа се че СД-то опирало отзад в кутията с разпрелителните клапи и я е разместило или по скоро усукало малко и от там беше при мен проблема ... Разместих малко кабелите за да не опира и вече всичко си работи както трябва.
        Alfa Romeo Stelvio 2.0T
        Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

Ще пробвам че в събота бях в Динекспрес в Пловдив и ме нагрубиха! Трябвало да се сваля всичко по таблото и било поне 3 дни Дано и мойта се оправи

Comment

Първоначално публикувано от todorer
            Ще пробвам че в събота бях в Динекспрес в Пловдив и ме нагрубиха! Трябвало да се сваля всичко по таблото и било поне 3 дни Дано и мойта се оправи
            Кажи какво точно и е на твойта клима ма обясни с подробности и да видим дали може да помогнем.
            Alfa Romeo Stelvio 2.0T
            Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

Сега, когато въртя копчето за движение на въздуха духа само на прозореца, и в краката. Не се отваря клапата която объща въздуха да духа само в главата. т.е. духа все едно си го поставил да духа в главата и в краката обаче и тогава духа само в краката. Дали обясних правилно?

Comment

Дам ясно и при мен беше така сега може ли да провериш дали като дадеш на контакт, веднага ли започва да духа или минават около 20 секунди и чак тогава?
                Alfa Romeo Stelvio 2.0T
                Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

Готово! Схемата с касетофона проработи. Духа навсякъде! Клапита работят. Никога не бих се сетил! Благодаря.
                  Ето това е наистина важна тема!!!!!!!!!

Comment

Working...
                  X